Bu Blogda Ara

3 Mart 2012 Cumartesi

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ SENE SONU ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI


BİRECİK TİCARET  MESLEK  VE ANADOLU TİCARET  MESLEK      LİSESİ
2008–2009  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI    SAĞLIK  BİLGİSİ   DERSİ
SENE SONU ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI.



Tarih___________ :  16.06.2008
Toplantı No           :  3
Toplantı Yeri_____:  Öğretmenler Odası
Toplantı  saati          :16:00
Topl. Katılanlar      :             Okul      MÜDÜRÜ
                                               Biyoloji     ÖĞRETMENİ







GÜNDEM MADDELERİ:

1)     Açılış ve yoklama,
2)     Eğitim-öğretim programı ve zümre toplantılarına ait yönetmelik maddelerinin okunması,
3)     Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları,
4)     2.kanaat döneminin gözden geçirilmesi ve zümre kararlarının değerlendirilmesi,
5)     Başarısızlık nedenlerinin tespiti ve öğrenci başarısının arttırılması için alınacak önlemler,
6)     Derslerin işleyişi ile ilgili tekniklerin gözden geçirilmesi,
7)     Dilek ve temenniler.



                               GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:
  1)      Birecik  Ticaret   Meslek  Lisesi ve  Anadolu Ticaret   Meslek  Lisesi, Sağlık Bilgisi Dersi sene   sonu    zümre toplantısı      16.06.2009 saat 16.00’de   zümre başkanı      başkanlığında toplanmıştır. Yapılan yoklama sonucunda zümre öğretmenlerinin tam olduğu görülmüştür.

2)  Eğitim ve öğretim   programı ile    zümre   öğretmenlerine  ait  yönetmelik    maddeleri     okul  müdürü            tarafından   okunmuş ve     gerekli açıklamalar yapılmıştır.


3) … “  yeni  bir  Eğitim  Öğretim  yılının  daha  iyisiyle  kötüsüyle  bittiğini  belirterek  söze  başladı.Sağlık  Bilgisi  dersini  konuları  itibariyle  kolay  olduğunu bu  yüzden  konu  işlenmesinde  herhangi  bir  sorun  yaşanmadığını   anlattı.




4)Sınıf rehber öğretmeni ...; derste konuşma alışkanlıklarının azaltılması ve derslerin daha verimli hale getirilmesi için öğrenci merkezli ders işlenmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin başarılarını arttırmak için öncelikle okuma seviyelerinin yükseltilmesi gerektiğini; öğrencilerin boş zamanlarını bol bol kitap okuyarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Derste öğrenci merkezli bir eğitim öğretim yapılması gerektiğini, öğrencilere daha fazla söz hakkı vererek derse karşı, ilgi, istek ve katılımı arttırmanın önemli olduğunu; başarılı öğrencilerin takdir edilerek ödüllendirilip diğer öğrencilerin de teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin derste, duygu, düşünce ve yorumlarını demokratik bir ortamda rahatlıkla, sıkılmadan, çekinmeden ve özgüvenle ifade edebilmeleri için uygun ortam hazırlanmasının başarıyı arttıracağını söyledi. Fırsatların en iyi ve azami derecede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


 II. Döneme göre sınıf başarılarının durumu:
Girilen  tüm  sınıflarda  istenen başarıya ulaşılmıştır
        İkinci dönem zümre öğretmenler toplantı tutanağı biyoloji öğretmeni,              
tarafından okundu.birinci dönem toplantı tutanağında alınan kararları uygulamada herhangi bir aksamanın olmadığını” belirtti.


5)   ,  öğrencilerin başarısızlığı ile ilgili olarak öğrencilerin yeterli tekrar  
yapmadığını” söyleyerek, “Sınıf içerisinde başarısız, devamsız ve sorunlu olduğu belirlenen öğrencilerin derse daha aktif olarak katılmasını sağlamak amacı ile öğrencilerin velileri ile periyodik olarak görüşülmesi ve bu konuda rehberlik servisi okul idaresi ve diğer branş öğretmenleri ile işbirliği yapılması gerekmektedir” dedi.
              Ayrıca  günümüzde zararlı içeceklerin ilköğretime kadar indiği, bu yüzden öğretmenlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiği, periyodik olarak öğrencilerin uyarılıp aydınlatılmaları gerektiği görüşü ortaya çıktı. Özellikle sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarının öğrencilere sürekli olarak anlatılması kararlaştırıldı. Zararlı maddelere meyilli olan öğrencilerin tespit edilip erkenden olumsuz durumların önüne geçileceği söylendi.

6)     öğrencilerin Sağlık  Bilgisi  dersinde   zorlanmadıklarının  gözlendiğini  “söyledi.Bunun  sebebinin  ise  Sağlık  Bilgisi   dersi  konularının   daha  güncel  ve  anlaşılabilir  olmasından  kaynaklandığını  “söyleyerek   düşüncelerini  dile getirdi.Ayrıca  verimli çalışma yollarının öğrencilere sürekli hatırlatılmasının yararlı olacağını” söyleyerek      Velilerle sürekli iletişim kurulması başarıyı olumlu etkileyeceğini”    dile  getirdi ….  sözlerine  şöyle  devam   etti:  konuların daha sık tekrar edilmesi, konuların günlük yaşamdan örneklerle pekiştirilmesine dikkat edilmesi   ve  öğrencilerin derse katılımlarının arttırılması, derslerin mümkün olduğunca deney destekli işlenmesi başarıyı arttırır”

7)   Gündem maddeleri görüşüldü, Sınıf rehber öğretmeni ..   dileklerinin daha iyi ve mükemmeli yakalamak, başarıya ulaşmak, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda bir eğitim-öğretim yapmak olduğunu söyledi;
   Toplantı Başkanı .  2008-2009 eğitim öğretim ikinci döneminde gelişmeler göz önünde bulundurularak başarılı bir yıl geçirildiğini belirtti. Önümüzdeki  Eğitim- Öğretim  yılında  daha  başarılı  ve  kaliteli  eğitimin   yapılmasının  temenni  ederek  toplantıyı kapatmıştır



           
ALINAN KARARLAR
1-     Öğrenci merkezli eğitim sistemi örnek alınarak öğrencilerin ders içi etkinliklerinin arttırılması sağlanacak
2-     Derse geçmeden dikkatlerin toplanması ve motivasyonun sağlanması için ön konuşma yapılacak.
3-     Sosyal ve kültürel etkinliklere katılımın sağlanması için gerekli tanıtımlar yapılacak. Bu tür faaliyetler duyurulacak.Sigara, alkol ve uyuşturucunun zararları sürekli olarak anlatılacak
4-     19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çalışmalarının 9. sınıflarda başarının olumsuz etkilediğine karar verildi.
5-     Birinci ve İkinci dönem toplantı tutanağında alınan kararları uygulamada herhangi bir aksamanın olmadığını görüldü.
6-     Sınıf içerisinde başarısız, devamsız ve sorunlu olduğu belirlenen öğrencilerin derse daha aktif olarak katılmasını sağlamak amacı ile öğrencilerin velileri ile periyodik olarak görüşülmesi ve bu konuda rehberlik servisi okul idaresi ve diğer branş öğretmenleri ile işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

                                                                                                                                                     



                                                                                                                                                                                           16/06/2009
                                                                                                                            UYGUNDUR.                                                            
                                                                                                                 
                                                                                                                                                  
Biyoloji   Öğretmeni                                                                               Okul müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder